Tandborstning och tandsten

I slutet av maj var Tira hos veteinären för att skrapa bort tandsten och dra ut tre tänder som satt lösa. Vi åkte till Anicura i Arboga då man får vara med sin hund ändå fram till sövning där samt vara hos den direkt efter uppvak.
 
Vi blev väl mottagna på veterinärklinken och fick sitta ner och vänta en liten stund. Sedan fick vi träffa en veterinär och en djursjukskötare som berättade vad som skulle hända. Tira fick sedan en spruta och vi fick sitta i ett mörk rum med henne i knät tills hon hade somnat helt, då kom veterinären och hämtade henne. En och en halv timme senare var de klara och hon började vakna och då kom de tillbaka med henne till oss (vi åkte och käkade frukost under tiden). Veterinären berättade vad de hade gjort, hur det såg ut och hur vi skulle göra när vi kom hem.
 
 
Tira kom hem med superrena tänder och tre stycken mindre då de suttit lösa. Hon hade även fått ett stygn i underkäken för att stabilisera upp den tanden som satt bredvid en av de utdragna. Tira var lite tröttare än vanligt ett par timmar efter vi kommit hem, men framåt kvällen åt hon och var lika pigg som vanligt igen.
 
 
För att hålla tandstenen i schack så köpte jag en tandborste och tandkräm till Tira. Det är supersvårt att hitta en laom stor tandborste till liten hund. De hundtandborstar som säljs är på tok för stora, och att försöka borsta med en gasbinda på fingret är bara att glömma. Till sist hittade jag en ganska liten barntandborste som det fungerar ganska bra med.
 
 
Jag borstar tänderna på Tira varje kväll och har gjort det nu i 4 månader, Tira accepterar det (mycket tackvare den goda tandkrämen). Varje gång har jag ökat längden och antalet tänder vi borstar, nu är det bara tänderna längst bak som inte blir borstade. Jag borstar på Tira i sängen, när jag komer ut med tandborsten lägger hon sig på rygg och väntar, det funkar för oss!
 
 
Tiras tänder ser fortfarande väldigt fint ut och hon luktar helt okey i munnen. Förutom tandborstningen tuggar hon mycket ben.
 
Såg att Anicura i Arboga har tandkampanj 8/10-10/11, man kan då få hjälp med hunden tänder lite billigare.