Dagens träning - Dragweight

Idag var det dags för veckans pass med kedjor (Tira drar 1-2 gånger i veckan). I vanliga fall drar vi på grusvägar och är just nu upp på två kilometer. Jag ökar 500 meter en gång i månaden, det vill säga ca var sjätte pass. Idag drog Tira kedjor på gamla elljusspåret och eftersom det är mer kuperat och tuffare underlag så drog hon i 1,5 km.
 
 
Tira har ett sele som sitter perfekt på henne, lite knixigt att få på och hon älskar inte när man drar det över huvudet. Kedjorna som hon drar väger 300 g (en sjättedel av Tiras vikt). Idag blev det dock lite extra tungt med alla barr vi fick med oss ;)
 
 
När väl Tira fått på sig selet går hon med svansen glatt uppåt och öronen framåt. Idag gick vi genom löv, över rötter och stenar, genom en lekpark, på grus och gräs samt över en bro.
 
 
Efter nedvarvningen (vi värmer upp i en kilometer innan och varvar ner i en kilometer efter) gick vi hem och stretchade och tog på Back on Track-overallen. Imorgon och på lördag blir det lugnare aktiviteter då Tira ska vaccineras.
 
 
På fyra dagar har Tira haft över 100 besökare på sin sida! Välkomna!

Kommentera här: